П 27 Передерій, О. Розвиток емоційно-вольових якостей учнів на уроках рукоділля в вальдорфській школі / О. Передерій> // Початк. шк. : наук.-метод. журн. - 2017. - № 2. - С. 41–42. - Бібліогр.: 7 назв. . - ISSN 0131-5358
Рубрики: Вальдорфська педагогіка--рукоділля--початкова школа Кл.слова (ненормовані): вальдорфська педагогіка -- рукоділля -- основи творчої праці -- художній смак -- розвиток художнього смаку -- трудова діяльність -- початкова школа Анотація: Якщо говорити про практичну, трудову діяльність у вальдорфській школі, то, насамперед, серед різноманіття предметів на перше місце, безперечно, можна поставити такий предмет, як рукоділля. Предмет "Рукоділля" у вальдорфській школі є органчною складовою цілісної системи навчання, виховання та розвитку дитини. Є примірники у відділах: всього 2 : Ф3 (1), Ф2 (1) Вільні: Ф3 (1), Ф2 (1) |
> Шифр: У901231/2018/1 Журнал 2018р. № 1 Навчальна програма з української мови для загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання, 10 клас. - С.4-13 Кл.слова: навчальна програма, українська мова, 10 клас Навчальна програма з української літератури для загальноосвітніх навчальних закладів, 10 клас. - С.13-25 Кл.слова: навчальна програма, українська література, 10 клас Кучерук, Оксана. Формування лексичної компетентності учнів у процесі навчання української мови з використанням методу проектів / О. Кучерук. - С.26-30. - Бібліогр. в кінці ст. Кл.слова: лексична компетентність, метод проектів, лексикологічна компетентність Дубровський, Роман. Засоби комічного в романі С.Лойка "Аеропорт" / Р. Дубровський. - С.31-33. - Бібліогр. в кінці ст. Кл.слова: Лойка С., Аеропорт, комічне, іронія Кондратенко, Наталія. Текст як засіб формування комунікативної компетентності майбутніх журналістів на засадах лінгвокультурології / Н. Кондратенко. - С.34-36. - Бібліогр. в кінці ст. Кл.слова: комунікативна компетентність, лінгвокультурологія, журналіст Ковалюк, Юлія. Формування художніх смаків учнів старших класів на уроках літератури рідного краю / Ю. Ковалюк. - С.37-40. - Бібліогр. в кінці ст. Кл.слова: художній смак, естетичне виховання, література рідного краю Кравчук, Марія. Методика вивчення транспозитивної лірики в контексті компаративних зв’язків / М. Кравчук. - С.41-44. - Бібліогр. в кінці ст. Кл.слова: транспозитивна лірика, екфразис, методи і прийоми навчання літератури Кузнецова, Галина. Лінгвістичні основи формування акцентологічної компетентності майбутніх учителів української мови і літератури / Г. Кузнецова. - С.45-49. - Бібліогр. в кінці ст. Кл.слова: акцентологія, система і структура мови, фонема Райбедюк, Галина. "Без України мені моторошно...": національні імперативи Василя Стуса / Г. Райбедюк. - С.50-54. - Бібліогр. в кінці ст. Кл.слова: імператив, україноцентричність, мемуаристика Минько, Надія. Складне речення зі сполучниковим і безполучниковим зв’язком / Н. Минько, Л. Очеретна. - С.55 Кл.слова: складне речення, безполучникове речення, конспект уроку Олійник, Алла. Узагальнення й систематизація вивченого з теми "іменник" / А. Олійник. - С.56-59 Кл.слова: іменник, урок-узагальнення Василишин, Ірина. Дивосвіт поезії Оксани Лятуринської / І. Василишин, О. Василишин. - С.60-61 Кл.слова: поезія, Лятуринська Оксана, конспект уроку Антофійчук, Володимир. Учитель, колега, науковець / В. Антофійчук. - С.62-63 Кл.слова: науковець, учитель, Івасюк Михайло Є примірники у відділах: всього 1 : ГП ЧЗ (1) Вільні: ГП ЧЗ (1) |
Ковалюк, Юлія. Формування художніх смаків учнів старших класів на уроках літератури рідного краю [Текст] / Ю. Ковалюк> // Українська мова і література в школах України. - Київ : Педагогічна преса, 2018. - № 1. - С. 37-40. - Бібліогр. в кінці ст. Кл.слова (ненормовані): художній смак -- естетичне виховання -- література рідного краю Є примірники у відділах: всього 1 : ГП ЧЗ (1) Вільні: ГП ЧЗ (1) |
Мережко, Ю. Художній смак як наукова дефініція: філософсько-історичний аспект [Електронний ресурс] / Ю. Мережко, С. Румянцева. - Електронні текстові дані> // Освітологічний дискурс : наукове електронне видання. - 2018. - № 1/2. - С. 255-266, DOI 10.28925/2312-5829.2018.1-2.2653. - Бібліогр. в кінці ст. . - ISSN 2312-5829 Кл.слова (ненормовані): музичне мистецтво -- особистість -- філософсько-історичний аналіз -- художній смак Анотація: У статті розглядається поняття «художній смак» та інші його різновиди. Автор проводить аналіз виникнення та становлення дефініції «смак» в історії філософії. В науковій праці узагальнюється теоретична інформація щодо визначення сутності художнього смаку та його змістового наповнення. Висвітлюється безпосередній зв'язок художнього смаку з художньою потребою, естетичним ідеалом та художньо-естетичними судженнями, які впливають на формування естетичної свідомості особистості. У статті обґрунтовується значущість формування художнього смаку у підростаючого покоління. Перейти до зовнішнього ресурсу https://od.kubg.edu.ua/ Дод.точки доступу: Румянцева, С. Є примірники у відділах: всього 1 Вільні: 1 |